Glas

Licht is een essentieel onderdeel in het bouwen van een woning. Het draagt namelijk bij aan het algemeen welzijn en comfort van zijn bewoners.
Aangezien een raam gemiddeld voor 70% uit glas bestaat is het belangrijk een goed isolerende beglazing te kiezen. Om te weten hoe goed beglazing isoleert, hoef je alleen maar naar de zogenaamde U-waarde van het glas te kijken. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte de beglazing doorlaat per vierkante meter. Kortom, hoe lager de U-waarde, hoe beter voor je portemonnee! 

Stevag plaatst standaard hoogrendementsbeglazing met een isolatiewaarde Ug=1.0.

Enkel glas

Enkele beglazing kom je nog wel eens tegen in oude woningen, maar wordt tegenwoordig niet meer geplaatst. En dat is geen wonder want enkele beglazing heeft een ontzettend hoge U-waarde van gemiddeld 6 W/m²K.

Dubbel glas

In de 2de helft van de jaren 70 werd dubbele beglazing de norm. De isolerende luchtlaag bezorgt dit type beglazing een gemiddelde U-waarde van 3 W/m²K. Maar het kan nog beter!

Hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas - ook wel superisolerende beglazing genoemd - werkt net zoals dubbele beglazing maar heeft aan de binnenkant ook nog een metaalcoating die de warmte reflecteert. Zo kan de warmte van de zon wel naar binnen, maar kan de warmte in huis niet naar buiten. Hoogrendementsglas  heeft een U-waarde van 1.1 W/m²K. Vergeleken met dubbele beglazing bespaar je met superisolerende beglazing jaarlijks gemiddeld 5 euro per m².

Driedubbel glas

Driedubbele beglazing heeft een U-waarde van ongeveer 0.5 W/m²K. Driedubbel glas wordt vooral gebruikt in passiefwoningen en lage-energiewoningen.

Hoe kunnen wij u helpen? Vraag een offerte aan Maak een afspraak